Välillä ResQ Clubissa tulee vastaan tuotteita, joiden parasta ennen -päivä ei ole vielä erääntymässä. Samoin joissain ravintoloissa annosta aletaan vasta valmistaa, kun tulet hakemaan sitä. Onko tässä kyseessä hävikki, vai käyttääkö yritys ResQ Clubia vain markkinointivälineenä?

Useimmiten tällaisille tilanteille on aivan looginen selitys. Monessa á la carte -ravintolassa ei ole varsinaisia annoksia ylijäämänä, mutta hävikkiin päätyy sen sijaan raaka-aineita. Esimerkiksi jos ravintolalta on jäämässä yli lohifile, he saattavat tarjota ResQ Clubissa siitä valmistetun lohisalaatin. Tällaisissa tilanteissa ravintola ilmoittaa näistä raaka-aineista tehtävän annoksen ResQ Clubiin, mutta kasaa sen vasta, kun olet saapunut noutamaan sitä. 

Vaikka joudut odottamaan hetken, on tuote parhaimmillaan vastavalmistettuna!

Entäpä kauppojen ja kahviloiden tuotteet, joiden parasta ennen -päivä on kaukana tulevaisuudessa? Monet kaupat poistavat tuotteita hyllystään, koska tuote ei mene kaupaksi riittävällä volyymilla ja hyllytila halutaan vapauttaa toisten tuotteiden käyttöön. Tällaisissa tapauksissa ResQ Clubissa saatetaan myydä myös elintarvikkeita, joissa on päiväystä jäljellä vaikka kuinka paljon!

Kolmantena erikoistapauksena voidaan mainita kohteet, joissa on kahvila lisäpalveluna - tällaisia löytyy esimerkiksi kirjakaupoista. Nämä kahvilat saattavat myydä tuotteitaan päivittäin ResQ Clubissa, jolloin syntyy vaikutelma, että hävikintorjunnan sijasta ResQ Clubia käytetään markkinointialustana.

Useimmiten tällaisissa kohteissa asiakasmäärät ovat niin hillittyjä, että hävikkiä syntyisi huomattavia määriä. Sen takia tällaiset kahvilat ilmoittavat palveluun myös tuotteita, joiden päiväys ei ole välttämättä aivan lähiaikoina.

Pyrimme tekemään parhaamme valvoaksemme, että ResQ Clubiin laitettavat ilmoitukset ovat todella hävikintorjuntaa. Lisäksi haluamme toki tukea ympäristötietoisia partnereitamme tarjoamalla heille kaiken mahdollisen avun myös yrityksensä tuomisessa ympäristötietoisten asiakkaiden tietoon!

Did this answer your question?