Koronaviruksella on globaali vaikutus yhteiskuntaan, eikä ResQ Clubin toiminta ole tässä asiassa poikkeus. Olemme listanneet tähän artikkeliin useimmin kysyttyjä kysymyksiä aiheesta.

Onko turvallista ostaa ruokaa ResQ:sta koronaepidemian aikana?

Virus leviää pääasiassa suorassa ihmiskontaktissa pisaratartuntana. Tämänhetkisen tiedon mukaan tartunta ei leviä ruuan kautta. Näin ollen on hyvin epätodennäköistä saada COVID-19-tartuntaa ruuasta.

Hyvä hygienia on tärkeää ruokaa käsitellessä, kuten ennenkin, ja ravintolat ovat tässä asiassa ammattilaisia.

Sulkeeko ResQ palvelunsa tämän kriisin johdosta?

Meidän kaikkien on syötävä, ja ravintolat, ruokakaupat, toimituspalvelut ja ruuan digitaaliset markkinapaikat ovat kaikki elintärkeitä osia ruokahuollossa, joka tuottaa, kuljettaa ja välittää ruuan meille kaikille. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että mahdollisimman moni näistä palveluista pysyy auki, erityisesti kriisiaikoina.

Onko mahdollista selvittää, onko annos buffetista vai ei?

Jos haluat kysyä tarkempaa tietoa tarjouksesta, helpoin tapa on soittaa ravintolaan! Lähes kaikki ResQ-ravintolat ovat ilmoittaneet puhelinnumeronsa palveluun. Klikkaa ravintolan nimeä tarjousnäkymässä ja paina "Soita"-nappia.

Huomasin, että jotkut ravintolat myyvät ruokaa normaalihinnoin, ilman alennuksia. Onko se sallittua?

Palvelumme perusideana on myydä ylijäämäruokaa ja -aineksia listahinnoista alennetuin hinnoin.

Sallimme poikkeusaikojen ja ravintoloita koskeneiden rajoitusten aikaan huhti–heinäkuussa myös poikkeuksellisesti muun kuin hävikin myymisen palvelussamme. Elokuusta alkaen siirryimme takaisin tarjoamaan vain hävikkiruokaa.

Voinko tukea lähiravintolaani jotenkin?

Ehdottomasti, ja he tarvitsevatkin tukeasi mahdollisimman paljon! Paras tapa tukea paikallisia palveluita on niiden käyttö. Takeaway-ruuan tilaamisen pitäisi olla vähintään yhtä turvallista kuin ruokakaupassa asioinnin.

Saan liikaa ilmoituksia sovelluksesta nyt, kun tarjouksia on niin paljon!

Tarjonnan lisääntyminen saattaa tosiaan johtaa myös saamiesi ilmoitusten lisääntymiseen. Onneksi niiden määrään voi vaikuttaa helposti sovelluksen asetuksista. Mene sovelluksen valikossa kohtaan Asetukset → Ilmoitukset. Valittavanasi on neljä eri vaihtoehtoa. Voit valita esimerkiksi "Kerran päivässä" vähentääksesi ilmoitukset minimiin, tai "Vain suosikit", jolloin saat ilmoitukset vain valitsemistasi kohteista.

Lisätietoa ruokaturvallisuudesta koronan aikaan (englanniksi)

Coronavirus (COVID-19) and Food