Via ResQ kan du köpa mat för runt halva priset från restauranger, kaféer och livsmedelsbutiker, som annars skulle gå till spillo. Med överskottsmat menar vi mat som är gott och ätbart men som inte serveras lika färskt eller genast efter att det blivit förberett.

Beställ t.ex. middag hem eller mellanmål via ResQ-appen som finns i både Android och iOS eller med hjälp av webb-appen på adressen: resq-club.com/app

I kartvyn visas en lista över erbjudanden som kan räddas nära dig. Det är gratis att delta i klubben och bläddra erbjudanden, vilket innebär att du betalar endast för maten du räddar!

Du kan manuellt flytta dig på kartan och kolla aktuella erbjudanden (gröna cirklar) och alla säljare, eller våra så kallade ResQ-partners, som för tillfället inte har aktiva erbjudanden men har sålt överskottsmat nyligen (gråa cirklar).

De bästa erbjudandena hittar du på vardagar strax efter lunchtid. Du köper erbjudanden genom att klicka på erbjudandet och välja antal portioner som du vill rädda. Dessutom kan du lägga till andra erbjudanden från samma lokal till din beställning och betala allt på en gång. Du kan beställa överskottsmat bara genom att betala för erbjudanden direkt med appen.

Som betalningsmedel kan du använda de vanligaste betalkorten som tillåter nätbetalning samt PayPal, Google Pay och Apple Pay. En annan form av betalning är ResQ -krediter, som fungerar som pengar och köps direkt i appen. I denna artickel kan du läsa om betalningsmetodera vi stöder (och byt språket för att se betalningsmetoderna i varje land).

Efter att du köpt erbjudandet kan du hämta din beställning vid en lämplig tidpunkt inom den givna upphämtningstiden som specifierats separat i erbjudandet. När du hämtar din beställning, säg ditt namn och visa upp ditt digitala kvitto av beställningen antingen i appen (under "Mina beställningar") eller i din e-post.

Vänligen notera att din beställning förvaras oftast kyld, så var beredd att värma portionen till exempel i en mikrovågsugn.

Så där ja! Välkommen till klubben.