I vissa sällsynta fall kan det uppstå behov av att avbryta en kunds beställning. I dessa fall hittar du knappen Avbryt i orderraden under vyn Senaste beställningar. Genom att klicka på den och bekräfta avbokningen kan du avbryta kundens beställning och återbetala pengarna för köpet till dem.

Kunden kommer att meddelas om avbokningen, men det är god praxis att kontakta dem i förväg om de har lagt till ett telefonnummer i sin profil.

Hittade du svaret?