Hela världen påverkas av den pågående coronaviruspandemin och ResQ Club är inget undantag. Här är svar på några av de vanligaste frågorna om ResQ Club och corona.

Är det säkert att köpa mat från ResQ under coronakrisen?

Virusets antas smitta direkt vid mänsklig kontakt. Det finns för närvarande inga bevis som antyder att överföring sker via mat. Därför är det mycket osannolikt att du skulle smittas av COVID-19 från mat.

Bra hygien är viktigt när man hanterar mat, som alltid, och restauranger är duktiga på att upprätthålla högsta hygiennivå.

Kommer ResQ Club att stängas under krisen?

Vi måste alla äta och restauranger, livsmedelsbutiker, leveransservice och hämtningsplattformar är alla en del av den kritiska infrastrukturen som producerar, levererar och distribuerar mat till oss alla. Därför är det viktigt att alla dessa företag fungerar normalt, särskilt under krisen.

Är det möjligt att veta om min portion kommer från en buffé eller inte?

Om du vill ställa en fråga om maten innan du köper den finns det ett enkelt sätt att göra det! Nästan alla ResQ-partners har sitt telefonnummer i appen. Klicka bara på platsens namn i erbjudandevyn och tryck på knappen Ring.

Jag märkte att det finns restauranger som säljer mat i ResQ appen med vanliga priser, utan rabatt. Är det tillåtet?

ResQ-partners ska sälja överskottsmat och ingredienser till rabatterade priser i vår tjänst.

Vi har tillåtit försäljning av ej-överskottsmat i vår tjänst under april-juli månad i samband med restaurangbegränsningarna som inträffade under coronapandemin. Från och med augusti har vi övergått till att erbjuda enbart överskottsmat.

Finns det ett sätt att stödja min lokala restaurang?

Ja, och de behöver ditt stöd nu! Det bästa sättet att stödja dina lokala restauranger är att handla hos dem. Att beställa takeaway mat ska vara minst lika säkert som att gå till livsmedelsbutiken.

Jag får alltför många aviseringar nu när det finns så mycket erbjudande!

En ökning av erbjudandet kan öka antalet aviseringar du får. Lyckligtvis är det lätt att justera dem. Välj Inställningar → Notiser. Det finns fyra olika basinställningar att välja mellan. Du kan till exempel välja En gång per dag för att minska aviseringarna till ett minimum eller bara från dina Favoriter.

Resurser för livsmedelssäkerhet och Coronavirus (på engelska)

Coronavirus (COVID-19) och mat