Hela världen påverkas av coronaviruspandemin och ResQ Club är inget undantag. Här är svar på några av de vanligaste frågorna om ResQ Club och corona.

Är det säkert att köpa mat från ResQ under coronakrisen?

Virusets antas smitta direkt vid mänsklig kontakt. Det finns för närvarande inga bevis som antyder att överföring sker via mat. Därför är det mycket osannolikt att du skulle smittas av COVID-19 från mat.

Bra hygien är viktigt när man hanterar mat, som alltid, och restauranger och andra aktörer i livsmedelssektorn är duktiga på att upprätthålla högsta hygiennivå.

Är det möjligt att veta om min portion kommer från en buffé eller inte?

Om du vill ställa en fråga om maten innan du köper den finns det ett enkelt sätt att göra det! Nästan alla ResQ-partners har sitt telefonnummer i appen. Klicka bara på lokalens namn i erbjudandevyn och tryck på "Ring"-knappen.

Finns det ett sätt att stödja min lokala restaurang?

Javisst, och din stöd behövs! Det bästa sättet att stöda dina lokala restauranger är att handla hos dem. Att beställa takeaway mat ska vara minst lika säkert som att gå till livsmedelsbutiken.

Jag får alltför många aviseringar nu när det finns så mycket erbjudande!

Ökad erbjudande kan öka antalet aviseringar du får. Lyckligtvis är det lätt att justera dessa. Välj Inställningar → Notiser i appen. Det finns fyra olika basinställningar att välja mellan. Du kan till exempel välja "En gång per dag" för att minska aviseringarna till ett minimum eller välj "Endast från favoriter" för att få notiser när dina favortilokaler publicerar erbjudanden.

Resurser för livsmedelssäkerhet och Coronavirus (på engelska)

Coronavirus (COVID-19) och mat